Gandia acull aquest dissabte la XVII “Festa Solidària” de Donació de Sang

. El recull de sang s’atendrà de 9.30 a 13.30 i de 16.30 a 20:30 hores.

. Luduvina Gil, regidora de Sanitat i Polítiques Saludables: “Donar sang és una decisió que pot salvar moltes vides”.

. Roberto Roig, doctor i cap de servei d’hemodonació del Centre de Transfusió de la CV: “Aquesta Festa de la donació és un bon moment per a demostrar la solidaritat amb la gent que ho necessita”.

 

Nota de Premsa

Gandia, 11 de novembre de 2021.- La regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada del doctor Roberto Roig, cap de servei d’hemodonació del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, ha informat que el pròxim dissabte 14 de novembre se celebrarà la setzena campanya especial de donació de sang «Gandia Solidària», per a la qual es traslladaran dos equips del Centre de Transfusió es desplaçarà fins a la nostra ciutat per a atendre a totes les persones voluntàries que acudisquen a donar a l’Ajuntament de 9.30 a 13.30 i de 16.30 a 20:30 hores.

 

Gil ha iniciat la seua intervenció donant les gràcies a totes les persones donants que van donar l’any passat enmig de la pandèmia (més de 2.000 unitats i 151 nous donants) i als centres de transfusió que desenvolupen la seua tasca durant tot l’any, i ha fet una crida especialment als nous donants, ja que “donar sang és una decisió que pot salvar una vida o també moltes vides gràcies a que la separació dels elements d’aquest fluid (globus rojos, plaquetes, plasma) permet arribar a més gent”.

 

D’altra banda, la responsable de Salut ha assenyalat que enguany any s’han aconseguit per ara 2152 unitats i 245 primers donants, els quals cal posar en valor perquè suposen una garantia de recull de sang per als hospitals i per als centres sanitaris quan ho necessiten, de manera que “esperem que aquesta edició siga massiva i puguem superar les xifres del 2020”.

 

Per la seua banda, Roig també ha volgut agrair la donació de totes les persones que van donar sang “l’any passat” amb risc però amb generositat, ja que gràcies a la seua acció “la CV es va convertir en l’única autonomia que no va patri desproveïment de sang als hospitals”, els quals, junt amb els centres de transfusió, es van haver de reinventar amb la irrupció de la crisi sanitària per a adaptar-se a les necessitats i circumstàncies extraordinàries que van irrompre amb la crisi sanitària.

 

“Gandia sempre ha demostrat ser una ciutat solidària, i amb aquesta Festa de la donació és un bon moment per a demostrar la solidaritat amb la gent que ho necessita”, ha reivindicat el cap del Centre de Transfusió de la CV, qui ha comentat que els centres de donació tracten de ser el pont que uneix la societat civil amb la persona donant.

 

Malgrat les dificultats dels quasi dos darrers anys, Roig també ha assegurat que enguany a Gandia s’ha aconseguit més sang gràcies a la solidaritat de la ciutadania gandiana i a la presència dels centres de transfusió que han estat presents a instituts, Mancomunitat i centres comercials, i hi ha apel·lat a l’altruisme de la gent, sobretot en una època actual de pre-Nadal i Nadal pròxim on encara està present la pandèmia i on la millor prevenció enfront del virus és la vacunació i el compliment de les mesures higiènic-sanitàries.

 

Finalment, en relació amb la mitja marató que es celebrarà a la ciutat aquest diumenge, el doctor ha recomanat a aquelles persones que disputen la prova no donar el dia d’abans i fer-ho en una altra ocasió, tenint en compte que els centres de transfusió estan presents a la nostra ciutat molts mesos de l’any.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies