Gandia treballa ja en una proposta que definirà els usos dels tinglados del Port

· L’alcalde de Gandia proposa la data del 22 d’octubre, quan es commemora el 130 aniversari de l’apertura del Port de Gandia, per a presentar l’avantprojecte definitiu, amb el consens de tots els agents socials i polítics.

 

Nota de Premsa

· Els usos dels set tinglados municipals busquen promoure la interacció urbana entre el port i el Grau, millorar la connectivitat entre les dos zones i resoldre la mirada pendent cap a la mar.

· L’Autoritat Portuària de València es compromet a finançar les obres de reurbanització de l’entorn dels tinglados i les obres de connexió de clavegueram, aigua i il·luminació.

Gandia, 8 de juny 2022.- L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha presidit hui la primera reunió de la comissió encarregada de definir els usos definitius que se li atorgaran als set tinglados municipals del Port de Gandia, que depenen de l’Autoritat Portuària de València (APV).

La comissió està integrada per membres del Govern local, representants de tots els grups polítics municipals, l’APV, la Confraria de Pescadors del Grau, FAES, Destí Safor, l’Escola Politècnica Superior de Gandia (EPSG), Navarro i Boronad (empresa consignatària del Port) i personal tècnic municipal.

Prieto ha assenyalat el compromís de l’Ajuntament de Gandia en què aquest siga un projecte consensuat entre tots els agents socials i polítics, que promoga la col·laboració público-privada i que done una solució transversal i definitiva que permeta resoldre la mirada pendent cap a la mar, sempre tenint en compte el marc legal establert per la Llei de Ports.
L’alcalde ha recordat que “aquest és un projecte estratègic i vital per a la ciutat, per a la recuperació de l’espai dels tinglados i la millora de la interacció port-ciutat, que permetrà, al seu torn, la recuperació econòmica i la generació de noves oportunitats”.

Prieto ha afegit que aquest projecte no tindrà cost per a la ciutat perquè serà finançat per l’Autoritat Portuària de València, que també es farà càrrec de les obres d’urbanització de la part de darrere dels tinglados per integrar aquesta zona amb el Grau, així com de la connexió de clavegueram, l’aigua i la il·luminació.

En aquesta primera comissió, els seus integrants han analitzat el projecte que va resultar guanyador en el concurs d’idees llançat per l’APV, “Camins a la mar”, realitzat per Peñín Arquitectos. A partir d’aquest projecte, no vinculant, els membres de la comissió podran aportar noves idees que es debatran en la pròxima reunió, convocada per al 22 de juny.

Mentre, i com a proposta de partida, l’alcalde ha incidit en la importància, d’una banda, de guanyar l’espai darrere dels tinglados per a la ciutadania i d’altra, generar espais culturals, d’oci i de restauració, a més d’un projecte singular vinculat a la mar, en els set tinglados municipals. “Amb eixe punt de partida, d’un espai que no està aprofitat a un espai que sí que ho estarà, d’una zona que no s’utilitza a una zona que sí ho farà, i amb eixe consens de ciutat, fent allò que la ciutat vulga d’acord amb l’Autoritat Portuària de València, haurem fet valdre la posició de Gandia i l’espai dels tinglados com a element d’oportunitats”.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies