L’Autoritat Portuària de València licita la redacció del projecte de construcció dels tinglados

Gandia, a 22 de maig de 2023.- L’Autoritat Portuària ha comunicat a l’Ajuntament de Gandia que s’ha iniciat el procés de licitació de la redacció del projecte de construcció que convertirà en una realitat la remodelació dels tinglados del port i l’obertura al públic com a espai d’oci, cultura i restauració.

Nota de Premsa

Tal com marca el document, es tracta d’una inversió de més de 6 milions d’euros que l’Autoritat Portuària durà a terme basant-se en el projecte guanyador del concurs d’idees titulat «Camins a la mar».

Aquesta actuació aconseguirà una efectiva integració urbana entre el Grau i el Port, acabant amb les barreres arquitectòniques existents i posant en valor uns elements icònics per a la ciutat i el barri com són les antigues vies de tren i els tinglados fruiters.

La intervenció crearà un «singular equipament urbà» que omplirà de vida i d’activitat cultural, social i de lleure el Moll Sud. Així doncs, la zona del darrere dels tinglados es convertirà en un passeig amable i modern d’uns 11.000 metres quadrats d’extensió on la vegetació i l’arquitectura es fusionaran per crear el màxim confort als vianants.

Pel que fa als continguts, els tinglados seran lloc de trobada de la ciutadania i punt de referència dels visitants. S’hi allotjarà un espai singular interior i exterior. També hi ha establiments de restauració, comerços i locals culturals i d’oci. L’actual Torre del rellotge cobrarà especial importància, situant al costat d’ella una passejada oberta al públic que comunicarà la zona Nord i Sud de l’antic moll fruiter.

En total, es preveu una actuació total sobre 12.949,64 m2. Els tinglados 14 i 15 es destinaran a un Espai Singular mentre que els tinglados 9, 10, 11 i 13 acolliran usos recreatius i comercials. El tinglado número 12 es convertirà en un passeig semicobert que servirà per a connectar les zones Nord i Sud.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies