Gandia comença a instal·lar pictogrames en els passos de vianants dels voltants dels centres educatius

· Liduvina Gil: “L’acció té com a objectiu que les xiquetes i xiquets, persones amb diversitat funcional psíquica, gent gran que presenten cert grau de deterioració cognitiva, puguen identificar millor el seu entorn”

 

Nota de Premsa

Gandia, 9 de setembre de 2021.- En els últims dies ha començat la instal·lació dels pictogrames dels passos de vianants pròxims als centres educatius de la ciutat de Gandia, amb el que segons ha explicat la Regidora delegada de l’Àrea de Sanitat, Liduvina Gil «Es pretén avançar cap a una ciutat més accessible i inclusiva, fent que Gandia siga una ciutat cada dia més amigable amb les seues ciutadanes i ciutadans i contribuir a millorar la vida de les persones amb autisme i les seues famílies».

La regidora, a petició dels membres del Consell de la Infància de Gandia proposà al Ple de la Ciutat de Gandia, l’aprovació del Projecte ‘Entenc la Meua Ciutat’, que té per objectiu aconseguir una ciutat més inclusiva, accessible i amigable, tenint en compte que la inclusió i participació activa en la societat és un dret fonamental per a qualsevol ciutadà.

L’objectiu és la incorporació de pictogrames a l’ample de la ciutat en diferents fases:
1.- Identificació amb pictogrames d’espais municipals (ajuntament, teatre, biblioteques, parcs…)
2.- Incorporació de pictogrames en els passos de vianants (aturat, mira, cotxe parat i creua)
3.- Identificació de pictogrames a espais no municipals mitjançant l’adhesió voluntària (centres educatius, hospital, consultoris mèdics, transport públic…).

Aquesta segona fase, la incorporació de pictogrames en els passos de vianants, consisteix a senyalitzar els passos de vianants amb una seqüència de quatre pictogrames amb quatre figures que indiquen els passos que cal seguir abans de passar a l’altre costat del carrer: parar, mirar, cotxe parat i creuar, dirigit a les xiquetes i xiquets amb TEA.

Tal i com ha explicat Gil, «L’acció té com a objectiu que les xiquetes i xiquets, persones amb diversitat funcional psíquica, gent gran que presenten cert grau de deterioració cognitiva, puguen identificar millor el seu entorn, fent de Gandia una ciutat més inclusiva i accessible per a tots eliminant barreres cognitives, donat que de vegades les barreres no són només físiques i romanen invisibles als ulls de molts, incloses les

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies