El Porrat de Beniopa omplirà d’activitats els carrers aquest cap de setmana

Gandia, 10 de gener de 2023.- El president de la Junta de Districte de Beniopa, Nacho Arnau, acompanyat pel tècnic municipal, Joanjo Reig, han presentat aquest matí la programació de la festivitat de Sant Antoni a Beniopa 2020, que tindrà lloc els pròxims dies 13, 14 i 15 de gener.

Nota de Premsa

Arnau ha recordat que és el primer Porrat que se celebra amb total normalitat des de fa tres anys.
«Tornarem amb molta força i serà un Porrat com sempre ho hem conegut: participatiu, divers, acollidor i obert per a tots els veïns i visitants».
El president de la Junta de Districte ha avançat que aquesta edició ha estat reforçada i que comptarà amb molta més animació i amb espectacles de carrer que faran les delícies dels assistents.

«La Festa de Sant Antoni no seria el que és avui, sense la implicació i la participació del gran teixit associatiu que tenim a Beniopa. Sempre han estat l’ànima mater d’aquest Porrat» ha declarat Nacho Arnau qui ha recordat que les associacions van ser les primeres que van apostar pel Porrat, muntant les seues paradetes a la Mostra d’Associacions que aquest any arriba a la setzena edició.

Arnau ha aprofitat la compareixença per a convidar els veïns de la barriada, de Gandia i la comarca a visitar durant aquests intensos dies el Porrat i gaudir de l’àmplia, variada i atractiva programació d’aquest any. Per acabar, ha volgut agrair al Departament d’Escena Urbana i Política Festiva que dirigeix l’alcalde, José Manuel Prieto, així com la resta de departaments de l’Ajuntament implicats el treball desenvolupat per fer realitat un cap de setmana ple d’activitats.

Per la seua banda, Joanjo Reig ha explicat que aquest any la Mostra d’Associacions i col·lectius de Beniopa estarà ubicada al barranc, mentre que la Fireta d’Atraccions estarà al carrer Meravelles mentre que els carrers Falconera, Molló i Llarguer acolliran les diferents paradetres de productes.
Reig ha destacat l’aposta per la música en directe amb la iniciativa Barranc de rock amb actuacions de grups de versions i Dj’s.

Història del Porrat de Sant Antoni

La Festa de Sant Antoni sempre ha estat arrelada al poble de Beniopa, però a la dècada dels setanta del segle passat va desaparéixer. Va ser la mateixa Junta de Districte, ja fa trenta anys, la que la va recuperar la festivitat fins a convertir-la en una festa de referència com és hui.

Des de la Junta de Districte de Beniopa es va animar tant la Penya de Carreters Mondúver (que tenien la seu i punt de trobada a l’Antiga Quadra, hui convertit en Centre Cívic i Escola de Música) a tornar a fer la tradicional benedicció d’animals amb el ‘pa benet’.

Per la seua banda, la Falla Beniopa va incorporar la tradicional Foguera de Sant Antoni i el repartiment de bunyols de carabassa acompanyats de mistela.
El 2006 se li va donar l’impuls definitiu, afegint a la programació un Porrat, Fira i diversos mercats temàtics que han acabat de consolidar la festa.

 

 

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies