Torna el Porrat de Potries amb l’oferta d’actes al complet

Les novetats del Porrat de Sant Blai de 2023: més programació infantil que mai i declaració com a Bé Immaterial de Rellevància Local

Després d’un Porrat de Sant Blai de 2022 amb la programació adaptada, encara per les conseqüències de la pandèmia, l’Ajuntament de Potries ha fet pública una programació per al Porrat de 2023 completa i de plena normalitat. Els actes se celebraran des del divendres 3 de febrer, dia de Sant Blai, patró del poble de Potries, fins al diumenge 5.

“Enguany celebrem el Porrat de la Infància”, ha manifestat l’alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez. “L’Ajuntament ha dedicat molts esforços per tal que el Porrat de 2023 tinga més programació infantil que mai, per tal que s’apropen el màxim de xiquets, xiquetes i famílies”, ha explicat. Els objectius del Porrat se centren en seguir la tradició que els més menuts gaudisquen de la festa per a mantindre-la viva amb el pas dels anys, amb Dani Miquel, Almudena Francés i Marta Pellicer. Domínguez ha assenyalat que “un dels plats forts és l’exposició Els joguets en ceràmica que acollirà l’edifici de l’Ajuntament, amb la finalitat d’aproximar els més majors als seus records d’infantesa”.

Una altra de les novetats del Porrat de 2023 és que celebrarà la seua primera edició com a Bé Immaterial de Rellevància Local. “Des de l’Ajuntament portem molt de temps treballant amb la Conselleria de Cultura per a què el nostre Porrat tinga esta figura de protecció, que ens ajuda a continuar donant-li la importància que es mereix”, ha afirmat Sergi Vidal, regidor de cultura i patrimoni. Este Porrat del segle XVI ja és Festa d’Interés Turístic Provincial i ara Bé de Rellevància Local. “Ara aspirem a la declaració com a Bé d’Interés Cultural”, ha apuntat Vidal.

El Porrat de Sant Blai manté per a esta edició la importància de la programació musical per a dinamitzar el públic, amb l’objectiu que els comerços locals i el centenar de comerciants ambulants de la fira i el mercat gastronòmic i artesà gaudisquen d’una repercussió econòmica positiva. “Es tracta, com venim defensant des de fa anys, de crear economia per mitjà de la cultura”, ha sentenciat l’alcaldessa. Així, actuaran tabaleters i dolçainers de la Safor, el grup Trocamba Matanusca, la rondalla La Comarcal, la batucada Comboi i el grup Jazzmatiks.

Es mantenen també la tradicional representació de titelles “Sant Blai i la seua relíquia”, la fira d’atraccions i els mercats gastronòmic i artesà. Així mateix, tornarà a passar-se la relíquia de Sant Blai, símbol del Porrat de Potries, a l’Església dels Sants Joans.

Torna el Blai Fest

La nit del dissabte tornarà a fer fibrar la carpa musical del Porrat de Sant Blai amb la celebració del Blai Fest, el concert que fa apropar l’esdeveniment al públic juvenil. Enguany, actuaran, a partir de la mitjanit, els grups Niuss, El Diluvi i Cactus, i la DJ Nonai Sound. Sergi Vidal ha apuntat que “és molt important per a l’organització del Porrat oferir programació per a les persones joves, que se senten incloses i gaudisquen d’este cap de setmana de tanta celebració per al nostre poble”.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies