Els Moros i Cristians han pres des de hui Daimús

• Divendres i dissabte es desenvoluparan els actes d’aquesta espectacular manifestació cultural de color, pólvora i música.

Nota de Premsa

Daimús, 30 juny de 2023.- La Junta General dels Moros i Cristians de Daimús ha donat el tret d’eixida a les seues festes d’enguany que es desenvolupen amb activitats a la platja i el poble. Un total de huit comparses dels dos bàndols –de la creu i de la mitja lluna- s’encarreguen de fer d’aquesta festa, ben arrelada, la més participativa i viva de la població.

La filà que en 2023 ostenta la capitania són Els Templaris, que per a l’ocasió han preparat de manera especial els actes que els distingiran com a màxims representants de la festa per a enguany.

Divendres de matí a la platja han començat amb l’Ambaixada, per a després esmorzar a les càbiles i fer el passa bars. Ja de vesprada a les 20.30 hores serà la visita a les càbiles Templaris i Abb-Al Malik. A continuació sopar en les filaes i a les 01.00 hores revetla amb l’orquestra La Tribu davant de l’Ajuntament.

Demà dissabte serà el dia gran que començarà a les 08.00 hores amb la despertà a ritme de dolçaina i tabal, després d’esmorzar a les 12.00 hores encontre entre les filaes i les xarangues per a fer l’entradeta informal. En acabar a les 14.00 hores la mascletà donarà pas al dinar a les càbiles.

En agafar forces a les 20.00 hores començarà el gran i vistós espectacle de l’entrada de Moros i Cristians. La comitiva s’inicia amb la desfilada de bandes per a donar pas a les filaes, que amb atractius vestits i a ritme de les marxes mores i cristines, enriqueixen l’espectacular entrada. En l’acte participen més d’un centenar de festers i rep, també, com a espectadors a estiuejants de la platja i visitants de la comarca.

A les 22.30 hores es dispararà un castell de foc artificial i després el sopar a les filaes, i a les 01.00 hores de la matinada concert del grup Sin Comentarios a la plaça del poble.

La festa de Moros i Cristians a Daimús ha anat consolidant-se, a poc a poc, com a un reclam tradicional en el calendari de les festes d’estiu a la comarca de la Safor.

Safor Press

Periódico Digital plural, libre. Defensor de los derechos humanos y fundamentales. Director: Ricardo Sánchez

También te puede interesar

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies